Historien om min croquis passion.

El-liggende

croquis tegning af kvindelige kropJeg blev bidt af croquis tegning lige fra starten af min kunstkarriere.

Croquis er en tegnestil, hvor et emne skitseres hastigt på få minutter. En af min ynglings tegnestile, som jeg har dyrket mange år, er croquis-tegning af levende modeller.

Menneskers kroppe er meget smukke, grafiske og dynamiske. Det er en stor udfordring at tegne model. På få minutter skal man vise de essentielle dele af positur og fange karakterer af det menneske, som man tegner.

Det er også en super god træning for øjnene, for frigørelse af hånden og læring at se på emnet i sicroquis tegning af mand med stok 60x30n helhed.

 Jeg øvede mig med figurtegninger for at komme ind på et kunstakademi. Jeg gik
til croquis undervisning, da jeg blev student på Moskvas Kunst Industri Akademi. Min passion for croquis tog jeg med til Danmark, da jeg i 1996 blev dansk gift og kom ind på Danmarks Designskole. På skolen, sjovt nok, var også et croquiskursus.

Det er ikke så overraskende, hvis jeg fortæller, at da jeg flyttede til Frederikssund, var der en croquis gruppe i byen. Nu har vi allerede gennem flere år samles hver måned på Kulturhuset Elværket og har vores croquis-hygge. Vi bruger professionelle modeller. Der er mulighed for vejledning, inspiration og opbakkning.

Læs mere om vores gruppe HER.

På et tidspunkt spurgte mine croquiskammerater mig, om jeg ikke gerne ville udstille mine tegninger. Det havde jeg ikke lige tænkt på, men det vil jeg naturligvis gerne.

 Mine croquistegninger kan derfor ses netop  d.12.maj og 13.maj 2018 på Kulhuse kultur og medborgerhus, Gl. Kulhusevej 149, 3630 Jægerspris. www.kulhuse.org  

Se flere Xenia croquis tegninger HER

El-siddende-trist

El-sidende-bag

Skriv et svar