DR1 danmarks bedste portrætmaler

DR1 Danmarks bedste portrætmaler

Læs her om min deltagelser i DR1 programmet
Danmarks Bedste portrætmaler

DR1 Danmarks bedste portrætmaler.

KLIK HER for at se DR1 programmet Danmarks bedste portrætmaler (2:4)
I sommeren 2017 fik jeg en e-mail fra Danmarks radio Mastiff TV med invitation at deltage i casting til DR1 programmet Danmarks bedste portrætmaler. Det lød meget spændende for mig, ambitiøst og fornemt. Det har sagt jeg Ja til.

“Jeg vil gerne at vise min malerprocess i aktion.
Kunstnerens arbejder er tit skjult for de andre mennesker. Bag et kunstværk står et mangeårs omhyggeligt arbejde i fuld koncentration, kæmpe stor viden, hverdags tegnerøvelser og meget mere.”

DR1 Danmarks bedste portrætmaler Xenia Michaelsen

Til kastning skal vi male et selvportræt og sende det til dommerne sammen med sit egen  fotoet.

Ekspertpanelet som består af kunstkritiker Bente Scavenius, direktør og galleriejer Jesper Elg og kunster og pilot Simone Aaberg Kærn. I alt har 18 udvalgte malere chancen for at vinde titlen Danmarks bedste portrætmaler. Den chancen fik jeg også!

DR1 Danmarks bedste portrætmaler

Det blev udvalg 18 medvirkende kunstnere af ekspertpanelet til at deltage i konkurrencen. Vi blev delt i 3 gruppe på 6 kunstnere og skulle stå i et offentlig sted at male en kendt person.

“Jeg var meget spændt at deltage i programmet, først og fremmest for at jeg får mulighed at møde de andre portrætmaler som ligesom mig er engageret at male mennesker. Jeg vil gerne se hvordan de arbejder, hvilke teknikker de bruger, deres stil og filosofisk indgang til kunst osv.”

Programmet invitere 7 kendte personligheder med stærke historier som skal portrætteres: Margrethe Vestager, Mads Langer, Waage Sandø, Pernille Blume, John ’Faxe’ Jensen og Aura Dione. Læs mere her på DR1 hjemmesiden.

En dag i november tidligt morgen  kommer 6 udvalgt  portrætmaler på museet Arken hvor programmet skulle optages. Det kommer to modeller: dansk skuespiller og instruktør Waage Sandø og OL-guldvinde svømmepige Pernille Blume.

Jeg skulle male Waage Sandø  sammen med to talentfulde kunstner: et tegneserie kunstner Jørgen Bitsch og portrætmaleren Anne Koldsø.

“Til optagelsen på Arken har jeg mødt 6 dejligste mennesker og dygtige kunstner der arbejder hver især i sin egen stærk personlige stil og teknik. Det var virkelige fornøjelse at være sammen og få dem at kende.”

DR1 Danmarks bedste portrætmaler

Kunstnerne Jørgen Bitsch, Helle Flindt-Rasmussen, Tina Mølle, Xenia Michaelsen, Cecilie Lund-Rasmussen og Anne Koldsø til optagelse af DR1 programmet Danmarks bedste portrætmaler på Arken

 

Portrætmalerne ved ikke på forhånd, hvem de skal portrættere, så der var masser af nervøsitet og spænding i luften. Vi fik i alt 4 timer til at færdiggøre vores portræt og dommerne, som under hele processen følger os nøje, til sidst skal vælge en af den kunstner, som imponerer dem mest og derfor skal videre til finalen.

“Det er sværeste i portrætmalerier at kunstner  visualisere den ubevist opfattelse af et menneske. En oplevelse, en verden, et stemning, en udstråling fra et menneske skal sættes sammen ind i konkret fysisk form.”

DR1 Danmarks bedste portrætmalerPortrætmalerier der malet kunstnerne Jørgen Bitsch, Helle Flindt-Rasmussen, Tina Mølle, Xenia Michaelsen, Cecilie Lund-Rasmussen og Anne Koldsø under optagelse af DR1 programmet Danmarks bedste portrætmaler på Arken.

I kan oplever vores kunst
d.26.5-10.6.2018
i Langes Magasin i Frederikssund,
hvor vi udstiller sammen vores portrætter-
Læs her om udstilling.


DR1 Danmarks bedste portrætmaler

Xenias portrætmaleriet af Waage Sandø på 4 timer i DR1 programmet Danmarks bedste portrætmaler

“Det er den bedst ros for mig som et portrætmaler at høre at portræt er levende

og udstråle personernes identitet.”

Høre her ned under hvad dommerne sige om mit portrætmaleri af Waage.

En smuk omgivelsen, spændende portrætterede personer, dygtige kunstner, erfarede dommer… Det var en fantastisk oplevelse at være med, prøve det og vise sin kunst i aktion.

Så kommer jeg i finalen!

Det var en stor overraskelse og gave i finalen da den  fantastiske skuespiller Ghita Nørby kommer for at være modellen for os. Det var en drømme opfyldelse at møde og portrættere Ghita Nørby og oplever 4 timer hendes stærk personlighed og varm givende udstråling.

Skriv en kommentar