oktober 26, 2016

Gobelinprojekt

by Michaelsen Xenia in projekt0 Comments

2016-05-27-10-06-50Forår og sommer 2016 gik med til at udføre et gobelinprojekt til Den Danske Frimurerorden. Mit firma DekoRum har deltaget i restaurerings arbejdet for Maleri-Konserveringsværstedet i Jægerspris. Vi restaurerede 10 gobeliner, der er mere end 90 år gamle. De beklæder væggene i Stamhusets Gobelin Salon.

Stamhusets gobeliner er imidlertid ikke vævede, men landskabsmotiver malet på et specielvævet groft lærred.  “Snyde”- gobelinerne ligner fuldstændige ægte vævede gobeliner.

Min opgave var at finde de rigtige farver og male de mest ødelagt steder over på ny. Jeg skulle gør himlen lysere, trækronerne grønnere, opfriske husets tage, tydeliggøre ornamenter, nuancere vandets farvernuancer som med tiden er forsvundet.

gobelinprojekt gobelinprojekt

 

 

 

 

 

gobelinprojektgobelinprojekt

 

gobelinprojekt

2016-05-26-14-55-192016-06-21-11-26-03En særlig udfordring var behandlingen af gobelinen med motivet fra Himmelbjerget. På et tidspunkt var der skåret et hul i lærredet og monteret et net af tyl, så en bagvedliggende ventilator gennem en rist kunne suge tobaksrøgen fra lokalet ud.

Her er min arbejdsproces, der viser male-etaper på et manglede stykke af en trækrone på gobelinen med Himmelbjerget.

Restaurering af gobeliner

About

Michaelsen Xenia

Leave a comment

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}