marts 2, 2016

Ide til maleri: Hvor kommer den fra?

Det er altid spændende for mig at vide, hvor ideer til malerier kommer fra. Hvad er det, der inspirerer kunstnere til at male dét billede på dén måde? Hvad er historien og tankerne bag maleriet?

Jeg har prøvet at skrive nogle af mine historier bag malerier. Da jeg er en figurativ kunstner, er der mange ting, som kommer fra livet og  de mennesker, jeg oplever. At se, opleve og begejstre over virkelighedens detaljer er en del af mine inspirationer. Jeg elsker at se på hverdagsrutiner med nye øjne og finde skønhed og glæde i de “kedelige”, “forbigående” detaljer.

Flyvende i søvn

Grækenland. Sommer. Nat. Kraftigt måneskin belyser sengen hvor min datter sover. Så stille! Håret spreder sig kaotisk på den snehvide pude. Lagnernes folder snor sig rundt om hendes unge solbrune krop. Det ser ud som om hun flyver i søvn et eller andet sted. Jeg kan ikke lade være at beundre hende. Bevægelse og stilhed på samme tid. Jeg tager min tegneblok.

kunstner Xenia Michaelsen
Kunstner Xenia Michaelsen maleri

50 x 100 cm olie på lærred

Familie hygge

Familien sidder og hygger sammen. Så fint motiv og stemning! 

Olie maleri kunstner Xenia Michaelsen
Køkkenvindue

Her er mit køkkenvindue. Lidt pyntet! Før var det et almindeligt kedeligt vindue. Det havde irriteret mig så meget med alle fedtpletterne der kommer så hurtigt tilbage efter vask. Men en dag så min datter en natsværmer, som sad så flot bag vinduet. Og pludselig i stedet for et snavset vindue så jeg et vidunderligt natbilleder med blå dybde, spil af reflekser, sorte silhuetter og  lyse natsværmer.

kunstner Xenia Michaelsen

80 x 100 cm olie på lærred.

Morgengryn

Kender godt den fredelige fornemmelse, når små børn er søvnige, stille og så søde. Hvor engel-agtige de kan sove efter al den ballade, de har gjort dagen før!

Den stemning har jeg prøvet at fange. Her er min datter på vej fra sin drømme-fantasi-verden.

portrætmalerier af dansk portrætmaler Xenia Michaelsen

60 x 60 cm olie og akryl på lærred.

Februar. Boris Pasternak

En spændende ide til et maleri kan være at male efter et digt.

Jeg har her illustreret et digt, der hedder ”Februar.” Det er skrevet af Nobelprisvinderen forfatter Boris Pasternak, som har skrevet romanen ”Doktor Zivago”.

kunstner Xenia Michaelsen

40 x 40 cm akryl på plade

Her er en oversættelse på engelsk:

”February. Get ink, shed tears.
Write of it, sob your heart out, sing,
While torrential slush that roars
Burns in the blackness of the spring…”

Få Xenias små kreative chips

FlyvendeChips

Jeg udfordrer altid mine elever og mig selv med små målrettede øvelser, der holder de kreative sanser vågne – farve, kontrast, proportion, komposition, rytme osv.  
Du kan også blive udfordret en gang imellem, hvis du tilmelder dig her.

Min garanti: Dette nyhedsbrev vil ikke genere dig med reklamebudskaber, og din private email forbliver privat.