marts 2, 2016

Idéer til malerier: Hvor kommer de fra?

by Michaelsen Xenia in portrætmaleri0 Comments

Det er altid spændende for mig at vide, hvor ideer til malerier kommer fra. Hvad er det, der inspirerer kunstnere til at male dét billede på dén måde? Hvad er historien og tankerne bag maleriet?

Jeg har prøvet at skrive nogle af mine historier bag malerier. Da jeg er en figurativ kunstner, er der mange ting, som kommer fra livet og  de mennesker, jeg oplever. At se, opleve og begejstre over virkelighedens detaljer er en del af mine inspirationer. Jeg elsker at se på hverdagsrutiner med nye øjne og finde skønhed og glæde i de “kedelige”, “forbigående” detaljer.

Flyvende i søvn

flyvende i søvn. Ideer til malerier

Grækenland. Sommer. Nat. Kraftigt måneskin belyser sengen hvor min datter sover. Så stille! Håret spreder sig kaotisk på den snehvide pude. Lagnernes folder snor sig rundt om hendes unge solbrune krop. Det ser ud som om hun flyver i søvn et eller andet sted. Jeg kan ikke lade være at beundre hende. Bevægelse og stilhed på samme tid. Jeg tager min tegneblok.Blyant skitse. Pige i sovn

Pris 8 000 kr.

50 x 100 cm
olie på lærred

Køkkenvindue

kokken vindue. ideer til malerier

Her er mit køkkenvindue. Lidt pyntet! Før var det et almindeligt kedeligt vindue. Det havde irriteret mig så meget med alle fedtpletterne der kommer så hurtigt tilbage efter vask. Men en dag så min datter en natsværmer, som sad så flot bag vinduet. Og pludselig i stedet for et snavset vindue så jeg et vidunderligt natbilleder med blå dybde, spil af reflekser, sorte silhuetter og  lyse natsværmer.

Pris 8 000 kr.
80 x 100 cm
olie på lærred.

Morgengryn

ideer til malerier

I Pris 6 000 kr.
60 x 60 cm
olie og akryl på lærred.

Kender godt den fredelige fornemmelse, når små børn er søvnige, stille og så søde. Hvor engel-agtige de kan sove efter al den ballade, de har gjort dagen før!

Den stemning har jeg prøvet at fange. Her er min datter på vej fra sin drømme-fantasi-verden.

Februar. Boris Pasternak

Pris 5 000 kr.
40 x 40 cm
akryl på plade

Jeg har her illustreret et digt, der hedder ”Februar.” Det er skrevet af Nobelprisvinderen forfatter Boris Pasternak, som har skrevet romanen ”Doktor Zivago”.

Her er en oversættelse på engelsk:

”February. Get ink, shed tears.
Write of it, sob your heart out, sing,
While torrential slush that roars
Burns in the blackness of the spring…”

About

Michaelsen Xenia

Leave a comment

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}