Vægmaleri til børneværelset

Vægmaleri til børneværelset med med birketræer.

Børneværelse, hvor fantasien spirer

Et børneværelse er en lille verden, hvor barnet leger, fantaserer og vokser. Vægudsmykning i et børneværelse hjælper med at gøre barnets rum magisk, trygt og tæt på barnets sjæl.

Prinsesser, pirater, kosmonauter eller små trolde? Eventyrligt slot, piratskib med kaptajn Krog, undervandbåd eller en have med fantasi blomster? Uanset hvad dit barn drømmer om, hjælper et udsmykket værelse barnet på rejsen! Og når mørket falder på, vil barnet være klar til at Ole Lukøje kommer og giver barnet en god nattesøvn og eventyrlige drømme.

Vægmaleri til børneværelset

Hyggeligt dørmaleri af Xenia Michaelsen

Vægmaleri til børneværelset

Vægmalerier af hunde i slap-af område

Enhver farve og motiv i maleriet har et formål:

  • Emmer af fantasi
  • Øger kreativitet
  • Skaber stemning
  • Spreder ro og tryghed
  • Giv æstetisk nydelse og sanseindtryk
  • Beriger og udvikler barnet med viden
  • Styrker barnets koncentrationsevne

Giv dit barn et personligt og kreativt børneværelse, hvor kun fantasien sætter grænser for den gode leg.

Skab karakter med vægmalerier

Udsmykning på væggen skaber personlighed på børneværelset. Det er vigtigt at forholde sig til børnenes ønsker, behov og temperament. Fra 3-4 års alderen barnet kan godt have sine egen yndlingsfarver, -historier, drømme eller yndlingsdyr. At visualisere barnets visioner, vil forstærke barnets personlighed og styrke dets selvtillid.

Udsmyknings virkning

Hvis dit barn er meget aktivt, vil det være en god ide, at udsmykke børneværelset med rolige naturbilleder. Det vil give ro og afslappet virkning.

Omvendt, hvis barnet er stille, kan det være fordel at udsmykke rummet med stærke farver, kontraster og rytmiske tegninger.

Udsmykning på vægge kan gøre rummet større og mindre, sænke og hæve lofter, skabe stemning og hygge, dramatik eller afslapning.

Det er vigtigt at tænke omhyggeligt over farver og motiver i udsmykningen i samarbejde med dit barns ønsker og farvefornemmelse. Det kan have både negative og positive effekter for humør og aktiviteter.

Ideer til motiver

Hav - motiv
Xenia Michaelsen, dekorum.dk, kan forbedre din bolig med en havudsigt
Eventyrligt - motiv
Xenia Michaelsen, dekorum.dk, indretter også børneværelser – her med vindue og kæledyr
Natur - motiv
Xenia Michaelsen, dekorum.dk, indretter også børneværelser – her med birketræ
Yndlingsdyr
Xenia Michaelsen, dekorum.dk, indretter også børneværelser – her med kæledyr

Hav og skibe, eksempelvis, er et klassisk tema til designet til en drengs børneværelse. Her kan ikke kun tegnes havet med dets magiske indbyggere, men også verdensatlasser, dyreliv og skibs udstyr, som kan give barnet viden om geografi og havenes liv.

Eventyrlige motiver passer godt både til piger og drenge. Jeg har selv malet en udsmykning til min datter med hendes yndlingsmotiv fra H.C. Andersens eventyr. Da rummet er meget småt, lavede jeg en 3D effekt og brugte lyse farver for visuelt at forstørre værelset. Det blev et lyst, farverigt og eventyrligt drømmehjørne.

Kæledyr på væggen. Hvad kan være mere sødt og sjovt end at sove ved siden af sit yndlingskæledyr.

Naturmalerier giver rummet ro og god stemning - Et træ hvor grenene kan dekoreres med alfabet, noter, tal eller små aritmetiske eksempler og ligninger. Denne løsning vil hjælpe barnet i løbet af sine skoleår og støtte dannelsen af visuel hukommelse.

CASE

Vægmaleriet i legestuen med børnesange

På vægmaleriet i puslerummet i en legestue i Frederikssund har DekoRum malet motiver fra de kendte danske børnesange og skrivet tekste med på. Så forældrende bliver inspireret til at synge mens spædbørn kan oplever farver og billeder. Det giver en glædelig og positiv oplevelse og samvær.

vægudsmykning til legestue

Vægmaleri til legestuens puslerum med tekster og motiver fra danske børnesange.

Få små kreative chips

FlyvendeChips

Jeg udfordrer altid mine elever og mig selv med små målrettede øvelser, der holder de kreative sanser vågne – farve, kontrast, proportion, komposition, rytme osv.  
Du kan også blive udfordret en gang imellem, hvis du tilmelder dig her.

Min garanti: Dette nyhedsbrev vil ikke genere dig med reklamebudskaber, og din private email forbliver privat. 

Kontakt mig her