Vægmaleri til demente. Et ikonisk maleri på døren eller på væggen taler til den visuelle del af hjernen, som de fleste demente stadig kan bruge og have gavn af

Vægudsmykning med naturmalerier skaber flotte beroligende omgivelser til ældre. Den vækker også hukommelsen, da der blev malet billeder med genkendelige motiver. Nu er der en masse stof man kan samtale om!

Vægmaleri til demente

Udsmykning på entrédør til Demens afdeling

Vægdekorationen er malet med genkendeligt Skibby-motiv. Det giver glædelige naturoplevelser, stof til erindringer og inspirerer beboerne til at tale med hinanden.

Udsmykning på entrédør til Demens afdeling
Glasdøren blev “gemt” bag et stort landskabsmaleri, så beboerne ikke forvilder sig ud af huset og bliver væk.

Case

Nu ved jeg hvor jeg bor!

Beboere på Demens afdelingen på Nordhøj Omsorgcenter i Skibby kan let finde vejen til deres afdeling efter vægudsmykning med små vægmalerier til hver afdeling. Før var der tre ens indgange til boligerne. Det var svært for de ældre at orientere sig.

vægmaleri til plejehjem – vægmaleri til demente – vægmaleri med natur

Malet vase med Magnolia træ , sommerfugle og fugle. Kunstner Xenia Michaelsen.

Vægmalerier ved hver afdelinger

Til hver afdeling blev malet tematiske vægmalerier, så beboerne kan genkende deres egen afdeling. Det er nemmere at huske, hvis der ved døren står en flot vase med blomster eller katten står og venter på dem!

vægmaleri til plejehjem – vægmaleri til demente – vægmaleri med natur

Glasdør udsmykning

Den anden glasdør til aktivitetsrummet blev malet med figurer af ældre mennesker, som laver noget sammen. Udsmykningen skaber hyggelig stemning og nysgerrighed efter at komme ind og se hvad der foregår bagved døren.

Udsmykning på en glasdør i demens afdeling, Nordhøj, Skibby

Se her hvordan dørudsmykningen forandrer sig gennem dagen:

Udtalelse fra omsorgscenteret

Vægmaleri til demente, anbefalet af Bente Frøbjerg Aastrup, områdeleder

“Xenia Michaelsens vægmalerier på Nordhøj Omsorgcenter er vidunderlige. Vi er virkelig glade for dem. De er personlige og anderledes, samtidig som de er lokale og genkendelige. Ofte stopper gæster begejstret op for at se på motiverne, og de bliver brugt som udspring til samtale med beboerne.”

BENTE FRØBJERG AASTRUP - OMRÅDELEDER
Andre projekter til plejerhjem og daghjem

Få små kreative chips

FlyvendeChips

Jeg udfordrer altid mine elever og mig selv med små målrettede øvelser, der holder de kreative sanser vågne – farve, kontrast, proportion, komposition, rytme osv.  
Du kan også blive udfordret en gang imellem, hvis du tilmelder dig her.

Min garanti: Dette nyhedsbrev vil ikke genere dig med reklamebudskaber, og din private email forbliver privat. 

Kontakt mig her