januar 8, 2019

Fra hvide vægge til Toscana-stemning

Beboerne kan nu komme ud fra deres lejligheder direkte til en italiensk “gade” med Toscana-stemning.

Projektet gik ud på at skabe natur liv på de lange gange på Tolleruphøj Omsorgscenter i Frederikssund. At give oplevelser til beboerne og tage noget af  institutions stemningen af huset. Det blev besluttet at skabe en “gågade” stemning på gangene. Ligesom beboerne fra hver deres lejlighed kommer ud på en “gade”.

Jeg valgte historiske facadefarver på væggene på de to afdelinger. Inspirationen til en afdeling var farverne på de gule huse i København. Den anden afdeling skiller sig ud med en terrakotta “facade”.

Der blev valgt ujævn strøgteknik med rå overflade på vægge, som giver det bedste facade-udtryk. Det er gjort fint en malerfirma. Ved hver beboers dør blev hængt  gamle vinduer op. Belysningen i vinduerne giver et hyggeligt lys om aftenen. Vinduerne virker også som en identitets boks, hvor beboerne selv kan dekorere det og stille sine yndlingsting ind på vindueskarmen.

På væggene blev malet flotte krukker med træer og blomster, bænk, gade-lygter og andre karakteristiske gadedetaljer fra Toscana-området i Italien.

Så nu vil alle gerne komme ud af deres lejligheder og møde andre mennesker. Der er også masser af indtryk at tale sammen om.

Projektvideo

Click to play

Læs mere om vægmalerier til plejehjem:

Få Xenias små kreative chips

FlyvendeChips

Jeg udfordrer altid mine elever og mig selv med små målrettede øvelser, der holder de kreative sanser vågne – farve, kontrast, proportion, komposition, rytme osv.  
Du kan også blive udfordret en gang imellem, hvis du tilmelder dig her.

Min garanti: Dette nyhedsbrev vil ikke genere dig med reklamebudskaber, og din private email forbliver privat.