april 12, 2016

Historien om min croquis passion

by Michaelsen Xenia in croquis0 Comments

El-liggende
Croquis med akvarel på 5 min.

Jeg blev bidt af croquis tegning lige fra starten af min kunstkarriere.

Croquis er en unik tegnestil, hvor et emne skitseres hastigt på få minutter. En af min ynglings tegnestile, som jeg har dyrket mange år, er croquis-tegning af levende modeller.

Akvarel croquis-tegning
Akvarel croquis-tegning på 15 min.

Menneskers kroppe er meget smukke, grafiske og dynamiske. Det er en stor udfordring at tegne model. På få minutter skal man vise de essentielle dele af positur og fange karakterer af det menneske, som man tegner.

Croquis tegning er også en super god træning for øjnene, for frigørelse af hånden og læring at se på emnet i sin helhed.

Jeg øvede mig med figurtegninger for at komme ind på et kunstakademi. Jeg gik
til croquis undervisning, da jeg blev student på Moskvas Kunst Industri Akademi. Min passion for croquis tog jeg med til Danmark, da jeg i 1996 blev dansk gift og kom ind på Danmarks Designskole. På skolen, sjovt nok, var også et croquiskursus.

Det er ikke så overraskende, hvis jeg fortæller, at da jeg flyttede til Frederikssund, var der en croquis gruppe i byen. Nu har vi allerede gennem flere år samles hver måned på Kulturhuset Elværket og har vores croquis-hygge. Vi bruger professionelle modeller. Der er mulighed for vejledning, inspiration og opbakning.

Læs mere om vores gruppe HER.

croquis til salg kunstner Xenia Michaelsen
Croquis med ink på 15 min

På et tidspunkt spurgte mine croquiskammerater mig, om jeg ikke gerne ville udstille mine tegninger. Det havde jeg ikke lige tænkt på, men det vil jeg naturligvis gerne. Og fra den tid har jeg haft flere udstillinger i forskellige stede.

Croquis tegning på 2 min

I kan se og købe med MobilPay mine croquis tegninger på HER

About

Michaelsen Xenia

Leave a comment

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}